27.2.15

Granola van quinoa






























Vorig jaar begonnen we met gezonder eten.
Niet dat we dat niet deden, maar het kon nóg gezonder.
Voor het afvallen hoefte het niet echt (alhoewel die 
paar kilo lichter wel goed staan bij m'n liefje ;)).
Voor mij was het vooral voor de energie.
Ik experimenteerde met suikervrije baksels zoals deze,
maakte allerhande smoothies en ging over op de 
havermoutpap als ontbijt.
En zoals dat meestal gaat begin je fanatiek en sluipen 
er na verloop van tijd toch weer wat oude gewoontes 
in. Maar ik moet zeggen, wanneer het in mijn systeem 
zit werkt het en hou ik het vol.
Ik maak nu 2x in de week een smoothie voor iedereen
(de Classic is het populairst; sinaasappel-banaan-
aardbei). Eet elke dag havermoutpap met allerlei 
lekkers; noten, abrikozen,lijnzaad, moerbeien, 
incabessen... (m'n moeder gelooft d'r oren niet want 
als baby lustte ik absoluut geen pap, eigenlijk tot 
voor kort niet!) en bak nog geregeld de mueslireep.

Mijn energielevel kan beter, moet ik zeggen, maar waar 
bijna iedereen om mij heen is al wel een keer 
is geveld door de griep of verkoudheid, weet ik er tot 
nu toe aan te ontkomen.
Of het nou aan die gezonde gewoontes ligt? ik weet het 
niet, maar het kan in ieder geval geen kwaad!

Ik kwam al een paar keer en recept voor Granola tegen.
Deze is uit de Flow. Het is een soort cruesli, maar 
dan zelfgenmaakt. Ik maakte er een variatie op met 
wat ik nog in huis had. 
Heerlijk voor in de havermoutpap door de yoghurt en 
zo gemaakt.

Hieronder het recept.





























Granola van quinoa:

Dit heb je nodig:

* 75 gram havermout
* 30 gram quinoa 
* 30 gram quinoavlokken (natuurvoedingswinkel)
* 40 gram gepofte quinoa (natuurvoedingswinkel) 
* 30 gram pompoen en/of zonnebloempitten
* 15 gram lijnzaad
* 50 gram gemengde noten (ongezouten)
* 50 gram gedroogde abrikozen
* 30 gram rozijnen
* 70 ml appelsap
* 2 el olijfolie


Zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 180 gr. C.
Doe de havermout, quinoa, quinoavlokken, gepofte 
quinoa, alle pitten en zaden en de gemengde noten in 
een kom. Voed de appelsap en de olijfolie toe en meng 
het geheel goed. Verdeel het mengsel over een bakplaat
bekleed met bakpapier. Rooster de granola in ongeveer
15 minuten goudbruin in de oven. Meng tussentijds met 
een lepel. Laat het afkoelen. Voeg op het laatst de 
abrikozen in stukjes toe samen met de rozijnen.

Ik zei het toch, super simpel ;)

Eet smakelijk en een fijn weekend!

Ax


1 opmerking:

Martine zei

Klinkt heerlijk en supermakkelijk! Ben zelf ook overgestapt op de havermout en dit erfoor lijkt me erg lekker. Ga het zeker proberen!